Wednesday, May 30, 2012

Warkah Buat Isteriku

Assalamualaikum...


Buat isteri abang yang tercinta,

Ketika surat ini ditulis sayang telah pun beradu melepas lelah setelah penat bekerja di pejabat dan di rumah.
Sayu hati melihat sayang baring bukan di atas tilam yang lembut, tidak selembut tilam yang mengalas bayi kita di dalam perut mu sayang. "Alah jika puteri Rasulullah SAW hanya beralaskan tikar tidak merungut, inikan pula kita yang ada tilam nipis" Itulah jawapan sayang setiap kali abang menyatakan kekesalan. Maafkan abang sayang.

Alhamdulillah, 

Dalam usia perkahwinan tidak sampai sebulan, Allah dengan RahmatNya yang luas mengurniakan cahaya mata buat kita. Gembira rasa hati kerana tidak lama lagi kita akan bergelar Abi dan Ummi. Ah macam-macam yang kita fikirkan. mahu melihat anak kita menjadi anak yang soleh dan solehah. Merancang mahu mendidik anak kita dengan baik, kitalah ibu bapa, kitalah guru, kitalah idola hehehe malah sayang mengatakan abang terpaksa bersaing dengan Boboiboy, Power Rangers, Ultraman dan Ben 10. 

Kini,

Usia kandungan sayang sudah hampir mencapai 9 bulan. Alhamdulillah, anak kita sihat, moga Allah permudahkan ketika sayang bersalin nanti. Mengenang kembali awal kehamilan sayang buat abang kagum dengan ketabahan seorang perempuan.  Dalam kepayahan, sakit pening, sayang layan abang dengan baik sekali. Dengan kaki yang bengkak sayang memasak, dengan pinggang yang lenguh sayang membasuh, dengan kepala yang sakit sayang teruskan melaksanakan kerja biarpun itu bukan tanggungjawab sayang.

Sayang,

Abang berasa sangat bersyukur kerana Allah mempertemukan kita. Menjadikan sayang teman hidup, bidadari hati abang. Abang tidaklah sebaik mana, romantis jauh sekali. Jika abang ada melakukan kesalahan, mengguris hati dan perasaan, abang pohon maafkanlah abang. Jika abang melakukan kesalahan, maka tegurlah abang kerana teguran itu tanda kasih sayang membentuk abang menjadi lebih baik.

Sayang,

Abang tidak mampu untuk memberikan kemewahan dunia, harta yang yang melimpah ruah. Namun abang akan cuba yang terbaik untuk membahagiakan dirimu. Tidak banyak yang dapat abang berikan untukmu dalam masa umur yang singkat. Moga Allah memberkati perkahwinan dan keluarga yang akan kita bina.

Sayang,

Abang redha sayang sebagai isteri abang dari hari pernikahan kita hingga akhir hayat abang. Moga Allah permudahkan urusan ketika sayang berjihad bertarung nyawa melahirkan anak kita nanti. Doa abang untuk sayang tidak pernah putus. Moga semuanya akan selamat. 


Ya Allah permudahkan urusan kami di dunia ini dan permudahkan urusan kami lebih-lebih lagi di akhirat nanti.


Suamimu.....0 comments: