Tuesday, March 9, 2010

Sampai bila....

Salam,

Dah masuk 3 bulan 9 hari tahun 2010 tp aku masih lg begini..

Rutin hidup aku...

Bangun pagi kul 5.30...
mandi...siap nk g kerja...
kul 6.30 bertolak g kerja...
sangkut jem kat shah alam..dlm 20 minit..
pastu jem kat federal highway..20 minit...
Sampai kat office kul 7.45 am..
buat kerja, kena marah, layan email, balas email,
kul 5.30 habis office hour tp aku x balik lagi...
kul 6.30 baru balik..
layan jem kat federal highway n shah alam..
sampai umah kul 7.30..
mandi..g makan..kul 9.00 balik...huhuhu
layan internet...tido....bangun kul 5.30pagi....



huargh.....aku tension hidup mcm nie...

nak dikira....85% masa jaga aku habiskan untuk kerja..
bukan untuk aku tapi untuk org lain...
kalau aku kawen...aku ada 15% je masa jaga aku
untuk family tu pun belum tolak mandi...gosok gg dll...

Penat dah aku tgk org lain berjaya..
aku nk berjaya gak...cuma sekarang otak dah stuck dah...
kena cari panduan...

aku mencari kepuasan hidup...
aku taknak habiskan masa aku 85% kat ruang petak kecil
kat opis aku...banyak lagi tempat kat dunia yg nk aku terokai..
Rugi la kalau begitu....
Hidup cuma sekali...

Aku x kira aku nak berjaya gak...
Ayat kat bawah banyak pengaruh diri aku...

"Put your interest in the future, because you will
spend your life time there"

Penghalang untuk aku berjaya cuma dir aku sahaja..

7 comments:

toxicated said...

huhu...org pn slalu gak rs camtu... asyik wat bnda sm je hari2..
kalo dpt gi pulau jeju kan best...
br mcm korea...ha3

Lehin said...

yup yup setuju setuju

sYaizUlira nIa said...

pe kata g wat keje sambil melancong, tp keje dia tak glamour mana, sekadar pemetik buah, sambil tu bole melancong ke nz ke aus ke, br la hidup berwarna warni =)

enol said...

memang best keja sambil melancong...
tapi sy nk gak kawen
mmm cari jalan lain lak..

Lehin said...

update your blog pleeeaseee!!

cik lynn said...

sama la kite...bila la nk jd rutin harian yg lain?? maybe lps kawen sok kot?? ^^

tinie hartinie said...

mmm..akak rasa enol boley start buat photographer sikit2. tu kan minat enol. lama2 nanti jadikan minat enol tu sbg satu kerjaya. mana tahu...boley jadi freelance ke nanti. jgn lupa Allah SWT takkan ubah nasib kita melainkan kita sendiri yg berusaha mengubahnya...kena ada semangat dulu....:-)